Bitcoin Evolution voor gebrek aan transparantie en stabiliteit

De voorzitter en CEO van Mastercard heeft cryptocurrencies „junk“ genoemd, met als argument dat ze het niet verdienen om beschouwd te worden als een medium van uitwisseling.

Ajay Banga maakte zijn commentaar op de New India Lezing georganiseerd door het Indiase Consulaat in New York in samenwerking met het Amerikaanse India Strategic Partnership Forum (USISPF). Zijn opmerkingen komen na het nieuws dat Mastercard een potentieel spelveranderend digitaal valuta-octrooi heeft Bitcoin Evolution weten te bemachtigen dat virtuele en fiat valutattransacties op hetzelfde netwerk mogelijk maakt.

Bitcoin Evolution voor Populariteit onder criminelen

Banga’s depreciatieve mening Bitcoin Evolution Ervaringen – is betrouwbaar of oplichterij? over cryptokwesties is gebaseerd op de zee van illegale transacties – 95 procent – met dit soort activa op het donkere web, waar kinderprostitutie en drugs worden gecommercialiseerd, evenals gestolen identiteiten en creditcards.

Zijn toespraak ging ook in op de massale marktvolatiliteit, die geen aanbevolen eigenschap is als betaalmiddel, meldt Money Control.

„Ik denk dat cryptocurrency junk is. Het idee van een geanonimiseerde munt, geproduceerd door mensen die het moeten ontginnen, waarvan de waarde sterk kan schommelen – dat is voor mij niet de manier waarop elk ruilmiddel het verdient om als ruilmiddel te worden beschouwd“.

Voorspelbaarheid en transparantie zijn volgens Banga, die verbijsterd lijkt door de hype rond de digitale valutamarkt, twee belangrijke criteria voor het accepteren van een valuta door de mensen en bedrijven als een valuta. „Waarom is dat het ruilmiddel dat de voorkeur geniet“, voegde hij eraan toe.

Hij wees op een recente aanklacht tegen 12 Russische inlichtingenwerkers voor interring in de Amerikaanse verkiezingen, die naar verluidt Bitcoin hebben gebruikt. „Waarom de burgermaatschappij een slang in zijn achtertuin zou willen stoppen en denken dat de slang op de een of andere manier alleen mijn buurman zal bijten, krijg ik het niet“.

De commentaren van Banga komen dagen na nieuws dat Mastercard kijkt om het hiaat tussen fiatvaluta’s en cryptocurrencies met een hybride systeem te overbruggen. Dit zou virtuele valuta’s incorporeren, maar hen in staat stellen om verhandeld te www.onlinebetrug.net/nl worden via traditionele betaalkanalen.

Het toonaangevende wereldwijde betaal- en technologiebedrijf heeft een patent aangevraagd met het argument dat zijn „betalingsnetwerken in staat zijn om de waarschijnlijkheid van fraude te evalueren en de risico’s van blokketentransacties te beoordelen met behulp van bestaande fraude- en risico-algoritmes en informatie die beschikbaar is voor betalingsnetwerken, zoals historische fiat- en blokketentransactiegegevens, kredietbureaugegevens, demografische informatie, etc., die niet beschikbaar is voor gebruik in blokketennetwerken“.

Aangezien de recent gedeponeerde patenten van Mastercard gericht zijn op het bestrijden van valse identiteiten, is het niet verwonderlijk dat Banga juist op het gebied van fraude met cryptocurrenties de kop opsteekt.